Jak oszczędzać najlepiej i najefektowniej?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • granacik
    Ambiente
    • 2009
    • 249

Udesky, Wszystko zależy za ile kupisz nieruchomość. Gdybyś kupił mieszkanie 2 lata temu to kupiłbyś na górce. Dolicz do tego jeszcze kredyt i już jesteś mocno w plecy.To samo z ziemią. Znajomy kupował działkę 1000m rok temu w Warszawie na dalekim Wawrze. Kosztowała 600 zł za metr. Prawie ją kupił, ale przemyślał sprawę i stwierdził, że go nie stać. Działka jest nadal do kupienia... po 450 zł/m.

Komentarz

• BADYL
      RS
      • 2011
      • 2398
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez granacik
      Udesky, Wszystko zależy za ile kupisz nieruchomość. Gdybyś kupił mieszkanie 2 lata temu to kupiłbyś na górce. Dolicz do tego jeszcze kredyt i już jesteś mocno w plecy.To samo z ziemią. Znajomy kupował działkę 1000m rok temu w Warszawie na dalekim Wawrze. Kosztowała 600 zł za metr. Prawie ją kupił, ale przemyślał sprawę i stwierdził, że go nie stać. Działka jest nadal do kupienia... po 450 zł/m.
      Wiem że to wawa i ceny są inne ale ja co prawda w 2009 ale 1012 m za 65zł z warunkami pod zabudowę
      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• 4x4BKF
        L&K
        • 2010
        • 1279

granacik, Granacik, ale kupienie działki 1990m2 (25x79,5) w miejscowości w sercu gór za 2000zł (dwa tysiące złotych)+koszty notarialne jest chyba dobrą inwestycją, co??? Dopuszczalna zabudowa siedliskowa - czyli możesz postawić nieduży dom+ garaż który w papierach będzie się nazywał budynkiem gospodarczym/magazynem płodów rolnych.
        4x4

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez granacik
          Udesky, Wszystko zależy za ile kupisz nieruchomość. Gdybyś kupił mieszkanie 2 lata temu to kupiłbyś na górce. Dolicz do tego jeszcze kredyt i już jesteś mocno w plecy.To samo z ziemią.
          Nieruchomość to lokowanie kapitału w bardzo długim okresie czasu, z którego my możemy nie mieć nic w sensie wychodzić na 0, ale nasze dzieci już mogą z tego mieć zyski. Jedno jest pewne, na tym nigdy się nie straci, ważne jest oczywiście okolica w przypadku lokali.
          Długi okres czasu to 30 lat i więcej. :P

A gdybym ja kupił mieszkanie z 5 - 7 lat temu we Wrocławiu to w tej chwili nieruchomość byłaby warta co najmniej 2 razy tyle za ile kupiłem.
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• granacik
            Ambiente
            • 2009
            • 249

4x4BKF, dlatego napisałem zależy po ile kupisz. Działka za 2 tysie... cena rewelacyjna

Komentarz

• natash
              RS
              • 2011
              • 2599

Jak masz więcej takich za 2000 to biorę

Komentarz

Pracuję...